Известие

Collapse
No announcement yet.

Профилактично смазване тампони

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Профилактично смазване тампони

Здравейте,
    искам да попитам, особено тези с полиуретановите тампони как ги смазвате. Разглабяте предницата като за смяна на носача или има и по-лесен начин?
    Появи ми се скърцане и мисля временно да пробвам със смазване, още няма тропане. Като бивш моторист имам още спрей със силиконова смазка за верига, та се чудя дали няма да стане без разглабяне като напръскам около тампоните ?
    Alfa Romeo 1.8 TS `98
    sigpic

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
    Здравейте,
    искам да попитам, особено тези с полиуретановите тампони как ги смазвате. Разглабяте предницата като за смяна на носача или има и по-лесен начин?
    Появи ми се скърцане и мисля временно да пробвам със смазване, още няма тропане. Като бивш моторист имам още спрей със силиконова смазка за верига, та се чудя дали няма да стане без разглабяне като напръскам около тампоните ?
    Пръскането е съвсем временно решение, най-удачно е да ползваш PTFE (тефлонов) спрей или суха смазка както му викат още, поради факта, че не лепи мръсотия. За да смажеш тампоноте на горните носачи трябва да ги свалиш. Ако не са били смазвани въобще или ако е имало грес и вече се е отмила очаквай скоро и да се разтропкат.
    Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

тия спрейчета са смешна работа. трябва ти грес устойчива на вода,отмиване и агресивни среди. може да е и с добавки за сухо триене. примерно с молибденов дисулфид.
      има 2 вида греси, които ще ти свършат работа - скъпи и български/руски
      точка

Comment

Ясноооо,
        значи ми трябва и здрав чук да изкарам туй скърцало извън калника... Чудя се дали си заслужава играта само за смазване или направо да го сменям.
        А тия със скърцащите полиуретани как си решават проблема??
        Alfa Romeo 1.8 TS `98
        sigpic

Comment

Разглобяване и смазване.
          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
          sigpic

Comment

ами тампоните се сменят ако са скъсани. ако ще сваляш носачи, провери луфта и маншоните на шарнирите. аз помислих че си с полиуретан.
            точка

Comment

Аз съм така от миналата година.Сложих тогава грес за карета,защото такава имах.Гледам държи се прилично,не ми скърца.
              http://clubalfaromeo.com/forum/showp...9&postcount=55
              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Аз ги напълних със силиконова грес, обърнах и болтовете.Трети месец не съм чул скръц от тая кола!,като преди да ги смажа бяха на 5-6 дена и вече проскърцваха.Също така съм и със силиконови ладови тампони на стаб.щанга при които също няма скръц.
                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Working...
                X